За дома и офиса

Домът и офисът могат да бъдат нападнати от различни по вид вредители. В това число влизат бълхите, дървениците, хлебарките, мравките, домашните акари, мухите, комарите, осите и други представители на насекомите, а от групата на гризачите – плъхове или мишки.

Пълзящите насекоми проникват през пукнатини или отвори в стените около водопроводната и електрическата инсталация, както и чрез канализацията. Мухите, комарите и други летящи насекоми влизат през вратите и прозорците, които нямат предпазна мрежа. В офисите и бизнес сградите голямото движение на хора спомага за разпространението на различни видове вредни насекоми. Често пълзящите твари влизат в чанти, сакове, кашони, пакети или мебели, чрез които попадат в офиса или дома. А в дома най-често бълхите и кърлежите се пренасят от домашните любимци.

Обработват се всички жилища, апартаменти, къщи, места за настаняване и спане, мазета, тавани, килери, входове на жилищни кооперации, общи площи за ползване, както и офиси на фирми, сгради на държавната или общинска администрация.

Какви средства и препарати използваме срещу вредителите в дома и офиса?

Препаратите, които ДДД СЕКЮРИТИ използва са висококачествени, специално разработени за досадните неприятели и са напълно безопасни за хората, домашните любимци и околната среда. Препаратите не оставят петна, не повреждат мебелите и различните материи, върху които попадат. В повечето случаи можете да влезете в помещението веднага или след проветряване в продължение на 1 час.

След всяка обработка, от ДДД фирмата се издава фактура за извършена услуга и протокол за санитарните власти, в който са описани вида и количеството ползван препарат, типа извършена услуга, метода на обработка и името на сертифицирания дезинсектор.

Ресторанти и заведения

В тази категория влизат всички обекти, в които се предлага храна и напитки, като ресторанти, пицарии, питейни заведения, кафенета, закусвални, сладкарници и други обекти, които попадат под контрола на РИОКОЗ и Агенция по храните. Целта е да се предотврати разпространението на зарази чрез храната, която се приготвя и предлага в тези заведения.

Ресторантите и хранителни заведения са изключително привлекателно място за много членестоноги и гризачи, заради хранителните запаси, които могат да бъдат открити там.

Това са обекти, които се посещават от много хора, където се консумират храни и напитки. Зареждането на тези обекти е редовно и обема на доставките е голям, като най-често с кашоните и опаковките на продуктите, храните и напитките могат да бъдат пренесени, както яйца, така и възрастни насекоми. А размножаването на тези насекоми става много бързо.

Складовете към заведенията и ресторантите са изключително привлекателно място за мишки и плъхове, които могат да проникнат през големи пукнатини, отвори на вентилация, тунели и дупки направени от самите гризачи, или дори да бъдат внесени чрез доставки на продукти. Гризачите нанасят големи щети, като унижават хранителните запаси и пренасят много болести, които могат да увредят сериозно човешкото здраве.

През летния период се появяват много мухи, комари, мравки и оси, които най-често атакуват лятната градина или двора към заведението, а външните маси стават изключително непривлекателно място за клиентите. Вечерите, когато клиентите ви търсят прохлада и приятна атмосфера под нощното небе, те са нападнати от рояци комари, привлечени от светлините.

Откритите зелени площи в градината или детския кът са атакувани от кърлежи, къртици, влечуги, гризачи и могат да превърнат прекрасната ви градина в неприятно и отблъскващо място за посетителите.

ДДД СЕКЮРИТИ използва препарати от водещи фирми с доказан произход, които са ефикасни и напълно безвредни за среда, обитавана от хора. Всички обработки на помещенията се извършват напълно дискретно, като това не пречи на функционирането на заведението или обекта. Нашите служители се съобразяват с работното Ви време и ще бъдат напълно дискретни при извършване на заявените услуги.

След всяка обработка, от ДДД фирмата се издава фактура за извършена услуга и протокол за санитарните власти, в който са описани вида и количеството ползван препарат, типа извършена услуга, метода на обработка и името на сертифицирания дезинсектор.

Хотели

Хотелите представляват места за настаняване за отдих и почивка, като те могат да бъдат от малка къща за гости до големи хотели или дори комплекси за почивка и развлечение, в които да се предлагат голям набор от услуги. Изискванията към хотелите са много големи и колкото и звезди да има хотела, наличието само на един вредител ще се отрази негативно на неговия имидж.

Услугите, които можем да предложим за хотели са:

Унищожаване на хлебарки и мравки – наличието на ресторант или кафене към хотела означава, че кухнята може да бъде притегателно място за тези насекоми.

Унищожаване на дървеници – всеки хотел предлага комфорт, както за спане, така и за отдих, свързан с меката мебел в стаите и лобито. Много от столовете са тапицирани с дамаски за създаване на уютна и приятна обстановка, но това предполага и трудното им поддържане и евентуалното им заразяване с лесно преносимите дървеници.

Унищожаване на бълхи – те лесно проникват пренесени дори от хора, а и се размножават много бързо.

Унищожаване на мишки и плъхове – тяхното присъствие може да доведе до напускане на гостите на хотела, като естествено трябва да отбележим, че тези гризачи са преносители на много болести и зарази.

Унищожаване на мухи, комари и кърлежи – разпространяват се и могат да направят престоя на открито неприятен. Всяка градина или зелена площ може да бъде нападната от орди мухи през деня и ята от комари през нощта, особено ако наблизо има водоизточници или водни басейни.

Прогонване на кучета, котки, змии, къртици и други вредители – наличието им в зелените площи или прилежащите паркови пространства създава неудобство, както за гостите, така и за служителите на хотела.

След всяка обработка, от ДДД фирмата се издава фактура за извършена услуга и протокол за санитарните власти, в който са описани вида и количеството ползван препарат, типа извършена услуга, метода на обработка и името на сертифицирания дезинсектор.

Паркове и детски площадки

Основните и най-често срещаните вредители са кърлежите, особено ако това се отнася за паркове и детски площадки, които се посещават от семейства за отдих. В тези места е забранен достъпа на домашни любимци, които пренасят бълхи, но не може да се ограничи достъпа на бездомни животни. Затова и атаките от бълхи по тези места се случват често.

Обикновено парковете се посещават денем, което води до друг проблем, а именно наличието на големи популации на различни видове мухи, които могат да направят пребиваването на всеки човек изключително неприятно. Във вечерните часове и особено ако наблизо има фонтани, басейни или други водоизточници, комарите могат да бъдат страшна напаст. Нека не забравяме, че освен негостоприемната обстановка, тези насекоми пренасят много опасни заразни болести.

Парковете са любимо място и за гризачи, птици и влечуги. Много често част от животните, които нанасят вреди са защитени от закона за биоразнообразието и поради тази причина не могат да се прилагат най-често използваните средства за борба с тях.

Кои обекти се обработват?

Това са обществени обекти, където потока от хора е много голям и размера на терените също. Такива места са зелените площи, паркове, игрища, детски площадки и външни градини, които се обработват най-често през пролетно-летния период, когато повечето вредители са активни.

Обикновено в парковете може да има и административни сгради, други постройки или заведения, за които се извършва обработка според изискванията за този тип обекти или това да бъде част от договора за изпълнение на абонаментно и комбинирано обработване на съответните помещения или сгради.

Какви средства и препарати използваме срещу вредителите в парковете?

ДДД СЕКЮРИТИ е сертифицирана фирма за обработката на обществени паркове и градини, за чиято обработка се използват само одобрени от Министерство на Здравеопазването препарати, които са напълно безвредни и безопасни за хората, домашните любимци и не вредят на околната среда.

При пръскане и обработване на площите ние поставяме уведомителни съобщения, с които предупреждаваме посетителите за извършеното пръскане, дата на изпълнението и продължителността на карантината, ако има такава. Съобщенията се поставя на видни места в целия парк.

В парковете често има водоизточници, като фонтани или изкуствени езера, които могат да бъдат допълнително обработвани срещу ларвите на комарите, с което да се избегне развитието на тяхната популация.

След всяка обработка, от ДДД фирмата се издава фактура за извършена услуга и протокол за санитарните власти, в който са описани вида и количеството ползван препарат, типа извършена услуга, метода на обработка и името на сертифицирания дезинсектор.

Услуги за воден, въздушен и сухоземен транспорт

Най-честите вредители в кораби са дървеници, бълхи, хлебарки, мишки и плъхове. Съчетание от влага с топлина и наличните хранителни продукти в затворени помещения, създават удобни условия за развитие на разнообразни популации от вредни насекоми и гризачи.

Много опасни по вода са мишките и плъхове, които изяждат кабели и генератори, причинявайки ред аварии.

С дезинфекция и дезинсекция се обработват вътрешни помещения, каюти за персонала, бани, санитарни помещения, тоалетни, спортни зали и жилищна площ.

Кухните, мазета, столови и складови помещения за продукти се обработват срещу хлебарки, плъхове и мишки, със залагане на капани, отрови или примамки за гризачи, спрямо помещението.

Често се налага да се обработват и транспортни контейнери, качвани за превоз. Контейнерите се дезинфекцират и третират с фумигантни димки срещу инсекти.

След обработката се издава протокол за извършена ДДД услуга, който е необходим за контейнера митнически документ.

Шлепове и товарни контейнери се третират на всеки етаж, заедно с прилежащите към плавателния съд съоръжения, люкове и помещения. При обработката е необходимо спазване на карантина за запечатване и проветряване, обичайно в рамките на 24 часа. Тя е уточнена предварително за да се съобрази разпускането на персонала от отговорните лица.

Електронни, командни табла и техника се обработват с професионални пест гел препарати, вместо с пръскане. Методът на обработка е точкуване.

Самолети, въртолети, товани шлюзове, пътнчески и складови сектори в машини, тирове, камиони и автобуси, често се нападат от насекоми. Затова в съоръженията се извършва обща обработка по ДДД услуги, дезинфекция, дезинсекция срещу бълхи или други вредители. Като молци, червеи, мухи, целеви инсекти или гризачи.

След всяка обработка, от ДДД фирмата се издава фактура за извършена услуга и протокол за санитарните власти, в който са описани вида и количеството ползван препарат, типа извършена услуга, метода на обработка и името на сертифицирания дезинсектор.

ДДД УСЛУГИ ПРИ ЛИКВИДИРАНЕ БОЛЕСТИ ПРИ ЖИВОТНИ

Особено опасните болести по животните най-често се причиняват от вируси. В зависимост от техния вид те се съхраняват във външната среда за различен период от време. Това определя и значителната роля на дезинфекцията, дезинсекцията и дератизацията в комплекса от мерки по ограничаване и ликвидиране на тези проблемни заболявания.

При възникване на заразно огнище в животновъдна ферма първоначалната се прави обработка срещу гризачите, които също обитават тези площи. Тя трябва да предхожда всички останали оздравителни мерки (извеждане на животните от помещенията, дезинфекция, дезинсекция, строително-ремонтни работи и др.). Така се предотвратява мигриране на гризачи-заразоносители извън засегнатите територии.

При животновъдни ферми е много важно да се води ефективна борба срещу вредните насекоми в т.ч. мухите и хлебарките. Тя трябва да се води само като се познават добре биологичните и екологични особености на всеки един вид, местата за развитие, начин на хранене, етологията и сезонната динамика, и други. Ето защо борбата с тях трябва да се води комплексно и от специализирана и лицензирана фирма предлагаща ДДД услуги.

При възникване на заразно огнище в животновъдна ферма се извършва дезинфекция, която включва:

– Ограждане на фермата,

– Изграждане на ветеринарно-санитарен възел,

– Инсталация за дезинфекция на ръцете и обувките,

– Ветеринарно-санитарен филтър за измиване и дезинфекция на хора,

– Почистване и дезинфекция на помещения, заети с болни животни,

– Противовирусна обработка на твърд оборски тор,

– Противовирусна обработка на течен оборски тор,

– Почистване и дезинфекция на складове за фураж,

– Почистване и дезинфекция на пътища в заразената ферма,

– Почистване и дезинфекция на животните, преди откарването им в кланицата,

– Заключителна дезинфекция на заразената с вируси животновъдна ферма,

Дератизация в такъв момент включва:

-Дератизация в периода на възбрана,

– Контрол върху ефекта от дератизационните мероприятия,

– Хигиена и охрана на труда при работа с родентицидни препарати.

Задължилетно се извършва и дезинсекция.

След всяка обработка, от ДДД фирмата се издава фактура за извършена услуга и протокол за санитарните власти, в който са описани вида и количеството ползван препарат, типа извършена услуга, метода на обработка и името на сертифицирания дезинсектор.

Обработка на сметища

ДДД услуги, характерни за сметища обхващат дезинсекци, дератизация и дезакаризация на депа за отпадъци, обработки на бали, сметища зад ресторанти, хотели, общински, селски сметища и други отпадни депа.

Боклуците и отпадните храни привличат разнородни вредители и се третират за предотвратяване на заразни огнища.

Балите с боклук се опръскват системно срещу мухи, основни преносители на зараз. По целия терен се залагат примамки и отрови срещу гризачи, мишки и плъхове, които разкъсват чувалите и разнасят боклуците из района.

Особено грижливо се обработват всички места и зали за балиране. По терена се залагат отровни точки срещу гризачи и се извършва цялостна и системна дезинфекция и дезинсекция на помещения, балираща техника и транспортни машини.

Сметоизвозващите машини се обработват по график. В условията на сключения договор за профилактика. Обработват се също наличните административни сгради, офиси, канцеларии, кабинети и обслужващи сгради.

След всяка обработка, от ДДД фирмата се издава фактура за извършена услуга и протокол за санитарните власти, в който са описани вида и количеството ползван препарат, типа извършена услуга, метода на обработка и името на сертифицирания дезинсектор.

Авиохимическо третиране

Авиохимическо третиране против комари на извън регулационните граници на населените места се извършва, с подходяща авиационна техника и препарати съгласно Наредба № 37 от 19.10.2016 г. за авиационните оператори, издадена от Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Третирането се извършва със самолет или еквивалентна подходяща авиационна техника от категория „Селскостопанска“. Използват се биоциди, разрешени за пускане на пазара от министъра на здравеопазването или опълномощено от него длъжностно лице.

Основната цел на услугата е провеждането на ефективни действия в борбата с комарите и снижаване на риска от разпространение на инфекции.